Státní technická knihovna
Úvodní stránka | Novinky | Kontakt | Obsah | Výstavba NTK | Portál STM | Nabídka práce | Uživatelské konto | Nápověda | English

On-line katalogy

Zdroje informací

Nabídka služeb

Informace o knihovně

Tisková zpráva

Seznam tiskových zpráv   

27. 9. 2005  

Noví uživatelé dostanou průkaz zdarma

V Týdnu knihoven, který tentokrát začíná v pondělí 3. října a končí - alespoň ve Státní technické knihovně - v sobotu 8. října, nabídne STK nejen průkazy pro nové uživatele zdarma, ale i volný vstup do studoven, dvě exkurze nebo školení pro širokou veřejnost.

Možnosti získat v Týdnu knihoven průkaz do Státní technické knihovny na půl roku zdarma využívá každým rokem nejen řada vysokoškolských studentů, jimž přibližně v této době začíná semestr, ale i další zájemci o technickou literaturu. Pokud si někdo nechce hned pořizovat průkaz, může se nejdříve přijít do studoven jenom podívat - volný vstup je do všeobecné i počítačové studovny. Kdo si s sebou přinese patřičně vybavený notebook, může ve všeobecné studovně vyzkoušet bezdrátové (WiFi) připojení na internet. Majitelé notebooků bez potřebné karty si ji mohou ve studovně vypůjčit.

Kdo se chce dozvědět ještě více, může přijít na exkurzi. Exkurze budou dvě, v úterý a ve středu, obě od 15.30 hodin. Zájemci se na nich dovědí zejména o službách a historii knihovny. Exkurze jsou rovněž zdarma, sraz je v šatně v přízemí.

Pro ty, kdo běžně užívají internet a zajímají je elektronické časopisy z oblasti techniky, připravila Státní technická knihovna školení Portál STM (Science, Technology, Medicine). Portál STM je užitečný průvodce informačními zdroji z oblasti vědy, techniky a medicíny, nedávno byla navíc zpřístupněna nová, graficky i uživatelsky přívětivější verze. Školení proběhne ve školicím středisku Státní technické knihovny ve čtvrtek 6. října od 14.00 hodin (potrvá max. dvě hodiny) a kdo je nestihne, může navštívit stejné školení v listopadu nebo prosinci, neboť celý cyklus školení, který zahrnuje i školení vyhledávání v elektronických katalozích či seznámení s internetem, pokračuje až do konce roku.

Další informace o akcích Státní technické knihovny najdete na stránce http://old.stk.czovinky_stk.html, tiskové zprávy Státní technické knihovny na stránce http://old.stk.cz/tiskove_zpravy.html.

Lenka Patoková
ref. public relations
tel.: 221 663 475

30. 9. 2005   referát rozvoje vnitřních a vnějších vztahů a služeb                  Copyright © 2004 Státní technická knihovna v Praze         [CNW:Counter]