Státní technická knihovna
Úvodní stránka | Novinky | Kontakt | Obsah | Výstavba NTK | Portál STM | Nabídka práce | Uživatelské konto | Nápověda | English

On-line katalogy

Zdroje informací

Nabídka služeb

Informace o knihovně

Tisková zpráva

Seznam tiskových zpráv   

24. 2. 2005  

Státní technická knihovna nabídne v březnu průkazy zdarma a umožní i nahlédnout do zákulisí

Noví uživatelé budou moci získat průkaz na půl roku zdarma, zájemci se mohou bezplatně seznámit s internetem nebo elektronickými službami knihovny či navštívit exkurzi, kde si prohlédnou i "zákulisí" knihovny.

"Dobré hodiny" se už stávají ve Státní technické knihovně březnovou tradicí. Chcete-li se stát majiteli průkazu knihovny a ještě ušetřit, sledujte v březnu webové stránky old.stk.cz. Na nich zjistíte, kdy je nejbližší "dobrá hodina" - tedy kdy mohou noví uživatelé získat průkaz na půl roku zdarma.

Kdo se nechce hned stát majitelem průkazu, může nejdřív vyzkoušet, jestli mu služby knihovny vyhovují - v březnu je zdarma vstup do všech tří studoven (tedy do počítačové i všeobecné studovny a referenčního střediska). A kdo chce vědět o službách knihovny ještě o něco více, může přijít na exkurzi.

V úterý 15. 3. a 29. 3. exkurze začnou již ve 14.00 hodin a budou zaměřeny na "zákulisí" knihovny (začátek 14.00 hodin, sraz zájemců v šatně). Další dvě exkurze seznámí zejména se službami knihovny a její historií (8. 3. a 22. 3., začátek v 16.30 hodin).

Nejen v březnu připravuje Státní technická knihovna pro širokou veřejnost školení, na nichž je možné seznámit se se základy internetu, pokročilejší se mohou naučit lépe vyhledávat v elektronických katalozích nebo pracovat s Portálem STM (Science, Technology, Medicine). I školení jsou zdarma, přihlásit se lze on-line formulářem nebo přímo v knihovně v hale služeb. Pro soutěživé typy připravila knihovna vědomostní kvíz. Najdete jej - jak jinak - na webových stránkách knihovny. Odpovíte-li všechny otázky správně, budete moci získat půlroční vstup do počítačové studovny zdarma a jiné ceny.

Další informace najdete na http://old.stk.cz.

 

Lenka Kocánová
ref. public relations

tel.: 221 663 475

24. 2. 2005   referát rozvoje vnitřních a vnějších vztahů a služeb                  Copyright © 2004 Státní technická knihovna v Praze         [CNW:Counter]